Citroën


Sommarerbjudande

FSC Bilar AB är sedan 1 januari 2016 importör och generalagent för märkena Citroën och DS i Sverige. Citroën finns representerade på ca 60 försäljningsställen och ett hundratal verkstäder fördelade över hela landet. CITROËN, som har ett nytt och brett modellprogram av både person- och lätta lastbilar, grundades år 1919 av André Citroën i Frankrike och har sedan dess gjort sig känt som ett dynamiskt och kreativt märke. Dagens Citroënbilar koncentrerar sig på ledorden design, komfort och användbar teknik. Citroën är också kända för sina bränsleeffektiva motorer som har låg förbrukning och hög miljöhänsyn. PSA-koncernen, där Citroën ingår var den första biltillverkaren som införde ”BlueHDi” SCR-teknologin (Selective Catalytic Reduction), i alla sina personbilar med Euro6-dieselmotorer. Denna utsläppsteknologi, som koncernen har över hundra patent på, är den mest effektiva teknologin för att minska utsläppen av kväveoxider (NOx) enligt flera publikationer. Redan 2013 – två år innan utsläppsstandarden Euro 6 blev ett lagkrav – kunde koncernen lansera de första dieselmodellerna med BlueHDi och SCR-teknologi. Koncernen blev övertygad om SCR-teknologins potential i ett tidigt skede och investerade flera hundra miljoner euro för att utveckla den för samtliga dieselmotorer. Idag har företaget över 100 patent på BlueHDi-teknologin och reningssystemet utvecklas ständigt för att optimera både prestation och omkostnader inför den nya utsläppsnormen Euro 6.2, som träder i kraft i september 2017. Citroën i Sverige har ett tjugotal olika miljöbilsversioner i sitt produktsortiment.

I sin strävan att behålla kundernas förtroende och för ökad transparens har koncernen tagit initiativ till att:

  • Snarast möjligt publicera bränsleförbrukning vid verklig körning för sina bilar, där mätvärdena kontrolleras av en oberoende part, som tillägg till förbrukningen enligt nuvarande lagstadgade körcykel.
  • Anpassa det tekniska testförfarandet i enlighet med den framtida WLTP*-proceduren, som bättre motsvarar förhållandena vid verklig körning.
    *Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure

Läs mer:

  • Om teknologin bakom och i Citroëns miljöbilar som tex partikelfilter DPF, bränsleeffektiva motorer med låg förbrukning och hur Citroën arbetar med down-sizing av motorer, den unika motortekniken SCR, den EMP 2 modulbaserade bottenplattan som är lättare och ger lägre CO2 utsläpp, här:
    http://www.citroen.se/teknologi.html