Audi


Sommarerbjudande

Audi – Vorsprung durch technik

Vår långsiktiga vision är hållbar och koldioxidneutral mobilitet. För att nå visionen sker årligen stora investeringar i ny teknik. Man var pionjär inom lättviktskonstruktion och arbetar dagligen inom samtliga områden för att reducera miljöpåverkan.

Utvecklar eldrivna (e-tron), vätgasdrivna (h-tron) och gasdrivna (g-tron) drivkoncept parallellt med ökad hybridisering i traditionella förbränningsmotorer. Samtidigt sker investeringar i förnybara bränslen (e-fuels) som framställs av överskottsel från vind- och solkraft. I takt med den ökade urbaniseringen utvecklar vi även koncept för delningsbar mobilitet i städer. Vi har antagit den mest långtgående cradle-to-grave-principen för beräkning av miljöpåverkan vid livscykelanalys.

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,8 miljoner nya bilar 2015. Företaget omsatte 58,4 miljarder euro 2015 och har över 85 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Företaget är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i tolv länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Är en del av Volkswagen Group Sverige AB.