Sommarerbjudande

Jaguar utmanar Tesla i elbilskampen

5 juni, 2017

Miljöbil.se har gjort en spaning Jaguars nya lyx-suv

De mycket spännande lanseringarna löser av varandra och under 2018 kommer vi kunna se Jaguars nya elbil I-pace rulla på vägarna. I kategorin miljöbilar är helt eldrivna bilar de som återfinns i minst utsträckning i producenternas modellprogram. Hybrider som kombinerar eldrift med fossilbränsledrivna motorer är vad som är mest gångbart. Vi har gjort en spaning denna eleganta miljöbil. 

 

Jaguar I-Pac är en renodlad elbil.

Jaguar I-pace nya elbil kommer kunna ses på vägarna under 2018. Detta är Jaguars första elbil kommer först och främst som SUV.

 

Elbilen som kombinerar elegant lyx med mindre utsläpp

Förra året presenterade både Audi och Volvo hybridvarianter av helt nya Q7 respektive XC90 och även BMW levererar storsuven X5 med hybriddrift. Till trots för hybridlösningar är alla bjässar i segmentet törstigare än storleksmässigt mindre bilar. Jaguar I-pace är en 100-procentig elbil och skiljer sig därför mot dessa hybridbilar. 

Många hade nog önskat möjligheten att kunna kombinera eldriftens alla fördelar med komforten och körkänslan i en SUV. I sinom tid kommer teknikens utveckling få drömmen om en helt eldriven SUV att gå i uppfyllelse. Vill man sitta bekvämt och eliminera sina CO2- utsläpp och inte vänta så är detta ett bra alternativ. 

Jaguar har skapat en mellanväg

Nya I-Pace är den första renodlade elbilen i kategorin kompaktsuv. I- Pace tar med mycket från storebror F-Pace men är således tillräckligt kompakt för att kunna erbjuda föraren hela 50 mil på en laddning.

Utmanar i egen klass

Som ensamma i kategorin eldriven kompaktsuv kommer Jaguar kunna locka köpare som är ute efter suvens alla egenskaper men som trots allt inte nöjer sig med något annat än eldrift. I klassen över hittar vi Tesla Model X som förutom sin tekniska dominans även har ett utgångspris långt över nya I- Pace som kommer landa någonstans runt 600.000kr. Priset går att jämföra med storebror F-Pace som är prissatt till strax över 500.000kr. Oavsett om man väljer att se nya I-Pace som ett prisvärt alternativ till Tesla Model X eller som ett onödigt dyrt alternativt till att göra sitt för miljön får vi inte glömma att det är en Jaguar. Nykomlingen utstrålar klass, attityd och nytänkande kryddat med 400hk och 700nm i direkt drivmoment.

En Jaguar - helt enkelt

Kompatsuvar här för att stanna Enligt statistik från Jato är 1 av 4 nyregistrerade bilar i Europa i SUV-segmentet. Med introduktionen av helt nya klassen eldriven kompaktsuv får den som funderar på elbilsköp en helt ny möjlighet. Kategorin kompaktsuv med förbränningsmotor är en av de modeller som ökat under 2016. Det ser vi inte minst på lanseringen av Audi A2 och BMW 2-serie. Mercedes B-klass har funnits i många år och varit ett populärt alternativ till stor-suvar. Vi behöver alltså inte ställa oss frågande till om Jaguars nya elbil återfinns i rätt segment, utan det osäkra ligger främst i om Jaguar kommer kunna locka spekulanter på de så kallade små-men- stora modellerna till att välja enbart eldrift? En sak som är säker är att konkurrenterna inte är långt borta.

Vi på Miljöbil.se kan däremed hävdad med bestämdhet att: segmentet kompaktsuv är här för att stanna – precis som miljöbilar med ren eldrift.

 

Vill du läsa mer om Elbilar? Klicka här!